Навигация

Новини

Национален конкурс за детска рисунка „МИСИЯ СПАСИТЕЛ” 2011

С две първи и едно второ място са отличени рисунките, представени от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч за участие в Националния конкурс за детска рисунка „МИСИЯ СПАСИТЕЛ” 2011.
Конкурсът се организира ежегодно от Министерство на вътрешните работи (главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”), Министерство на образованието, младежта и науката и Национален дворец на децата, като изява на общата подготовка на децата от предучилищна възраст и учениците от средното образование за рисковете от пожари и бедствия.      
В Националния конкурс са участвали общо 736 рисунки на деца и ученици от  различни административни области на страната, класирали се на първо, второ и трето място на областно ниво.
Компетентно жури, под председателството на професор Петър Цанев- представител на Национална художествена академия в град София, е извършило подбор, оценка и класиране на 27 рисунки за призовите места в отделните групи и категории, съгласно регламента.
От представените участници от област Ловеч, в категорията ученици със специални образователни потребности и от домове за деца, лишени от родителска грижа, са отличени творбите на:
- Катя Петкова Кръстева – 11 г., ДДЛРГ „М. Петков”, село Крушуна, област Ловеч и учеща в СОУ “Бачо Киро”, гр. Летница с І място във втора възрастова група.
-  Махмуд Марков Рашков – 11 г., ДДЛРГ „М. Петков”, село Крушуна, област Ловеч и учещ в СОУ “Бачо Киро”, гр. Летница с ІІ място във втора възрастова група (през новата учебна година детето е в ДДЛРГ „Велика и Георги Ченчеви” Севлиево).
- Йорданка Станимирова Георгиева – 15 г., ДДЛРГ „М. Петков”, село Крушуна, област Ловеч и учеща в СОУ “Бачо Киро”, гр. Летница с І място във трета възрастова група (през новата учебна година ученичката е в социален учебно-професионален център      „Св. Кл. Охридски” с. Овча могила, община Свищов).
И трите наградени творби са нарисувани от деца с преподавател по изобразително изкуство г-жа Светлана Стоянова.
Откриването на националната изложба и награждаване на победителите ще се състои на 12 декември 2011 г. (понеделник) от 11,00 часа в концертната зала на Националния дворец на децата.